2018 Is van start gegaan en de werkdagen zijn weer in volle gang. Toch wil ik graag nog kijken naar goede voornemens voor het komende jaar. Goede voornemens die wel uit te houden zijn, omdat ik ook een keer echt van plan ben me eraan te gaan houden. Ook wil ik graag kijken naar wat 2018 me gaat brengen, want ik geloof dat er veel moois op de planning staat!

Laat ik beginnen met de vooruitzichten, aangezien dat de dingen zijn waar ik vrijwel zeker van ben dat ze gaan gebeuren dit jaar.
Op tweede kerstdag is een van mijn vriendinnetjes ten huwelijk gevraagd, dus ik verwacht dat er wellicht dit jaar al wel een huwelijk zal komen. Aangezien alles in hun relatie vrij snel gaat (samenwonen binnen 6 maanden, een huwelijksaanzoek binnen 2 jaar), verwacht ik het huwelijk ook wel snel. Ik vind het zo leuk dat dit gaat gebeuren; ze is het eerste vriendinnetje die gaat trouwen in mijn omgeving en vind het stiekem best een beetje spannend!

Nog een spannend moment dit jaar wordt de geboorte van het eerste kindje van mijn nichtje/ vriendinnetje. Van jongs af aan spelen we samen en haalden we kattenkwaad uit. We gingen samen op zeilkamp, we maakten ‘parfum’ van wilde bloemen en nu is madam zwanger en heeft ze een huis gekocht met haar vriend. Het gaat allemaal zo snel om me heen nu ik richting de dertig ga, dat ook dit erbij gaat horen. Het is ook echt zo gaaf dat er gewoon een mini mensje gaat komen in dat huis van hen! Ik kan niet wachten tot de kleine er is, want ik eis zeker een oppas momentje op.

Minder romantisch, meer praktisch; ik verwacht dit jaar een Nima Marketing certificaat te behalen. Het wordt hard studeren en nog even hard werken en oefenen, maar ik moet en zal dit gaan halen. Het is veel werk om naast mijn fulltime baan een opleiding te doen, maar het is het zeker waard om dit straks op mijn diploma te kunnen zetten!

Mijn andere verwachting van 2018 is ook een voornemen. Sinds een tijdje ben ik fanatiek gaan hardlopen en het is soms alsof er iets geknapt is in mijn hoofd. Ik schrijf me in voor de een na de andere officiële loop en heb als doel van 2018 de halve marathon in Londen te lopen. Grootste uitdaging is schijnbaar het startnummer bemachtigen, maar als die in de pocket is, moet het in oktober zover zijn. Voor die tijd ga ik een aantal 10 kilometer lopen doen, een 10 mijl loop, de Mud Masters van 12 km… 2018 Wordt duidelijk mijn ren-jaar 🙂

Met al die lopen in mijn achterhoofd, verwacht ik dat mijn andere doel ook haalbaar is. In 2017 ben ik al enigszins begonnen met mijn afvalrace, maar in 2018 ga ik hier nog fanatiek mee door. Sinds onze reis door Canada en de VS ben ik inmiddels 4 kilo kwijt, en er moeten er nog minimaal 3 af. Kijkende naar 3 jaar geleden, waar ik nog 82 kilo woog, een rond hoofd had, hele dikke billen en dijen en ook best wel een fiks pensje, ben ik al aardig op weg en noemen sommigen in mijn omgeving me al skinny. Zelf ben ik echter nog niet tevreden; ooit een keer een platte buik en strakke billen lijkt me wel interessant om mee te maken. Vol zelfvertrouwen in bikini op het strand lopen lijkt me ook een hele stap. Minimaal 3 kilo er nog af, dus.

Naast dit gezonde aspect wil ik meer gaan genieten. Meer schrijven over waar ik blij van word. Meer gezellige etentjes met vrienden. Meer leuke uitjes. Meer weekendjes weg plannen. Soms een dagje vrij nemen om niks te doen. Dat lijkt me wel een rustgevend voornemen tussen al die hardlooptrainingen door.

Als laatste denk ik dat ik gezonder wil gaan eten. Meer vitaminen vooral. Fruit overdag eten, in plaats van af en toe eens wat fruit. Nog minder door blijven happen bij de borrelhap met chipjes en toastjes. Grootste uitdaging voor me denk ik, maar we gaan zien wat 2018 me brengt.

Ik ga maar eens aan de slag met dit jaar… Wat zijn jullie vooruitzichten en voornemens?

xoxo

Written by IamBlogaholic

Hi, I am Blogaholic. After obtaining my Bachelor's degree, I started working, but I decided that I needed something to really make me happy, which turned out to be writing. I enjoy writing about my life, food, traveling and day-to-day life. Writing for me is a way to be creative,...
Read more

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *