Gelukkig 2018!
Mijn allereerste post in het Nederlands en meteen een op nieuwjaarsdag. Niet direct om vooruit te kijken, maar juist om terug te kijken naar het bijzondere jaar 2017.

Het jaar 2017 begon ontzettend gezellig, aangezien we bezoek hadden van onze Duitse vrienden, die een lang weekend bij ons kwamen logeren. Dit betekende dat we in ons logeerhuis onze vrienden over de vloer hadden, met wie we Oud & Nieuw vierden en een heel gezellige tijd beleefden. Niet lang nadat zij waren vertrokken, ben ik samen met mijn vriend naar Frankrijk gegaan voor onze wintersport in de Franse Alpen.
Hier konden we intens genieten van de sneeuw en het skiën. We hadden een heerlijk hotelletje met een fantastisch ontbijt elke ochtend. In dit gebied waren, in tegenstelling tot al mijn andere ervaringen met Fransen, alle mensen vriendelijk (inclusief de liftbediendes!). Verder genoten we van de heerlijke raclette kaas en pizza, want dit waren de enige twee goede restaurants die open waren die week.

Na de vakantie verhuisden wij met onze boedel naar Haarlem, waar we 2 maanden zouden verblijven. Omdat we ons huis uit moesten in december, hebben we binnen 6 maanden in 5 huizen gezeten, waarvan het huis in Haarlem er een was. Hoewel Haarlem echt wel een leuke stad is, bleek het voor ons niets te zijn. Het leuke was wel dat we Amsterdam steeds meer zijn gaan waarderen. Ook erg leuk was dat een vriendinnetje van mij die ik in de Arabische Emiraten ontmoet heb, mij kwam opzoeken. Aangezien zij over de hele wereld woont (Peru, nu Costa Rica), zijn de momenten samen altijd uniek en super waardevol.

Na alle verhuizingen waren we ook zo gelukkig dat we eindelijk in juni onze intrek konden doen in ons eigen appartementje aan het Vondelpark. Het huisje wordt steeds meer een thuis; met onze nieuwe meubels, foto’s aan de muur en de chaos die we dagelijks weer creëren…

Een ander hoogtepunt was de fantastische reis die we in de zomer van 2017 gemaakt hebben. Samen met mijn vriend zijn we 3 weken gaan road trippen door de VS en Canada. Voor het eerst van m’n leven was ik in New York en ben verliefd geworden op deze stad. Het was heerlijk om de stad van al mijn favoriete series en films te zien! Ook de rest van de reis was fantastisch; de landschappen zijn zo groots, de mensen gedragen zich anders, het eten komt in giga hoeveelheden… Deze ervaring is er een om nooit te vergeten en hopelijk kom ik nog eens terug!

Verder heb ik dit jaar ook nog andere reisjes gemaakt; met vriendinnen was ik in Brugge, met mijn vriend in Hamburg bij onze Duitse vrienden op bezoek en met mijn familie gingen we een weekje naar Gran Canaria. Stuk voor stuk heerlijke reizen, gezellige mensen om me heen en heerlijk eten.

2017 was ook een succesvol jaar op werkvlak. Binnen 1 jaar zijn er 4 nieuwe vestigingen geopend van ons bedrijf, waardoor we veel efficienter zijn gaan werken en er veel mogelijkheden ontstaan. Ikzelf doe inmiddels een opleiding Nima B Digitale Marketing, om zo de marketing en communicatie intern beter op te kunnen pakken.

Verder heb ik uiteraard veel gezelligheid gehad om me heen; etentjes met vrienden en vriendinnen, een afternoon tea in het Amstel Hotel, een housewarming in ons heerlijke huisje, Sinterklaas met onze families en nog zoveel meer.

Ook was 2017 een keerpunt op sportief vlak. Nog nooit ben ik ergens fanatiek in geweest betreffende sporten. Ja, ik speelde hockey, ik tenniste en op een blauwe maandag heb ik ook nog een paardrijles gevolgd. Met gym deed ik uiteraard mee en soms deed ik spontaan een rondje hardlopen omdat het moest. Ook heb ik al een aardige tijd een abonnement bij de sportschool (die gelukkig goed gebruikt wordt door mijn vriend).
Maar ergens in september ging er een knop om. Samen met een van mijn beste vriendinnetjes besloot ik me in te schrijven voor een 10 kilometer loop, die we op 12 november zouden doen. We hadden welgeteld 8 weken om van zero to hero te trainen. We konden met moeite een rondje Vondelpark aan een stuk rennen (3.5km), maar vonden het een haalbaar doel. En zo geschiedde. Op 12 november renden wij 10 kilometer binnen 1 uur en 1 minuut en we waren trots. Extreem trots. En dat ben ik stiekem nog steeds.

Dus dat was mijn 2017 in vogelvlucht. Mijn doelen voor 2018 ga ik ook snel online zetten, gezamenlijk met het omzetten naar de site in het Nederlands.

Happy New Year in ieder geval!

Veel liefs,

Janneke

 

 

Written by IamBlogaholic

Hi, I am Blogaholic. After obtaining my Bachelor's degree, I started working, but I decided that I needed something to really make me happy, which turned out to be writing. I enjoy writing about my life, food, traveling and day-to-day life. Writing for me is a way to be creative,...
Read more

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *